Jonathan Levin på Region Gotland på Stortorget.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hittills har det varit en lugnare sommar i centrala Visby enligt Jonathan Levin, miljöskyddsinspektör vid Region Gotland. En av anledningarna kan vara att de jobbat med förebyggande arbete för att sänka ljudnivåerna. Foto: April Caarph/SVT

Efter stöket – lugnare sommar i Visby än på länge: ”Har fått bättre koll”

Uppdaterad
Publicerad

Region Gotlands arbete med att förebygga höga ljudnivåer innanför murarna har gett resultat – hittills har klagomålen varit rekordfå i år. Nu hoppas de att lugnet kommer fortsätta även under vecka 29 och 30.

– Det är under dessa veckor som det är mest uteliv här i Visby och det är då som vi har fått in flest klagomål, säger Jonathan Levin, miljöskyddsinspektör vid Region Gotland.

En av de områden som vanligtvis brukar få in flera klagomål är stadskärnan kring Stortorget som än så länge inte har fått in ett enda klagomål från boende.

Tidigare har de fått in cirka 40 klagomål från flera adresser i centrum.

– Det är jättekul. Trots att det är mycket musik och mycket gäster så har verksamheterna skött sig bra, säger Jonathan Levin.

Förebyggande arbete

Sedan en tid tillbaka arbetar Region Gotland aktivt med att informera restauranger och krögare vad som gäller.

– Vi har börjat jobba mer förebyggande och ha kontakt med de verksamheter som har musik före sommaren för att de ska få information från början och göra rätt, säger Jonathan Levin.

Hör mer om regionens arbete i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.