Man har livshotande skador efter olycka på E4 – bil körde i motsatt riktning

Uppdaterad
Publicerad

En bil voltade på E4 utanför Mjölby på söndagskvällen. En stund senare kom larm om ytterligare en olycka på E4, en kilometer söder om den första olyckan. Under måndagen uppgav regionen att en person har livshotande skador och att ytterligare två personer är allvarligt skadade.

Enligt räddningstjänsten Östra Götaland var två av de drabbade i första olyckan vakna och talbara och ingen av dem behövde följa med till sjukhus.

Den andra olyckan involverade flera fordon.

– Vi får in larm om en bil som kör i fel färdriktning, säger Lars Utter, RLC-befäl på polisen.

Livshotande skador

Region Östergötland meddelade på måndagen att två personer är allvarligt skadade efter den andra olyckan, en man i 50-årsåldern och en annan man som är i 70-årsåldern.

En tredje person uppges ha livshotande skador. Han är är i 75-årsåldern.

Grov vårdslöshet i trafik

Enligt uppgifter i Corren var det en man i 80-årsåldern som körde en bil i motsatt färdriktning och orsakade olyckorna. Han är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.