En delad bild som visar en tidningsframsida och en grupp människor i en kontorsmiljö. Till vänster syns framsidan av tidningen ”Folkbladet”, med en rubrik om en kulturnyhet och en bild av en person utanför en butik. Till höger står en grupp personer tillsammans, klädda i vardagliga kläder, och verkar diskutera eller samarbeta.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lokaltidningen Folkbladet i Norrköping föreslås att läggas. Foto: Privat

Folkbladet kan läggas ner: ”Otroligt tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Lokaltidningen Folkbladet som håller till i Norrköping föreslås läggas ner till årsskiftet.

På onsdagen skickade NTM Media, som äger Folkbladet, en förhandlingsframställan till Journalistförbundet där man föreslår att avveckla lokaltidningen Folkbladet till årsskiftet.

Förslaget ska mbl-förhandlas innan nedläggningen är ett faktum.

Hör chefredaktören Malin Perks ord om beskedet i videon ovan.

Tidningen som främst levererat nyheter till Norrköping och Finspång har det tufft ekonomiskt.

– Folkbladet har under många år tappat printprenumeranter och tillströmningen av digitala prenumeranter har inte varit tillräcklig för att täcka upp det, säger Nils Olausson, affärsområdeschef NTM Media.

De nio anställda som tidningen har informerades under morgonen.

– Min förhoppning är att kunna hantera den här förändringen utan varsel. Men det är ett otroligt tråkigt besked att ge de anställda men även prenumeranterna, säger Nils Olausson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.