Tre områden och två delområden ansågs fungera ur ett juridiskt perspektiv, men när det kom till frågan om de var lämpliga föll de bort.
– Vi har inte kunnat hitta något område i Östergötlands län som har uppfyllt alla nödvändiga kriterier, säger Marie Larsson enhetschef, enheten för livsmedel veterinär och vilt, i ett uttalande.
Minska inavel
För att minska inaveln i den svenska vargstammen har regeringen ställt frågan till sju länsstyrelser om möjliga områden för utsättning av genetisk värdefull finskrysk varg.
Länsstyrelserna har gemensamt tagit fram kriterier som ska var uppfyllda för att en vargutsättning ska vara lämplig. Det handlar b la om att området ska vara statligt ägt, hänsyn tas också till om det redan finns vargrevir, täthet av tamdjurbesättningar samt befolkningstäthet och infrastruktur.
Lokal förankring
Länsstyrelsen har också undersökt frågan om lokal förankring för vargutsättning och kommit fram till att det troligen inte är genomförbart i Östergötland.
Sedan vintern 2017 finns ett vargrevir, det s k Långbogenreviret, i Östergötland. Det ligger i Finspångs och Linköpings kommun.