Knarkhärva i Norrköping – tre döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Tre män – 21, 24 och 26 år gamla – döms till fängelse av Norrköpings tingsrätt för bland annat grova narkotikabrott.

Männen är på olika sätt kopplade till två tillslag som polisen gjort i stan. Det första var den 11 september förra året då man tog nästan tre kilo amfetamin i beslag i en lägenhet på S:t Persgatan. Där kunde 26-åringens och 24-åringens DNA säkras på narkotika och annat.

Vid det andra tillslaget den 29 januari i år fann polisen ett kilo kokain i 21-åringens lägenhet på Trozelligatan. Han döms till fyra års fängelse och 26-åringen till tre år för grova narkotikabrott.

Våldsvågen i Norrköping

Åtalad för grova brott

Åklagaren har enligt tingsrätten kunnat bevisa att 24-åringen varit huvudmannen i härvan och döms till sex år och två månader i fängelse. Förutom de två fallen av grova narkotikabrott ska han också gjort sig skyldig till ett utpressningsförsök mot 21-åringens familj.

Enligt polisen är 24-åringen en tongivande gängkriminell som tillhör nätverket i Hageby/Navestad. Han är just nu åtalad för flera mordförsök då han misstänks ha varit delaktig i två skjutningar – Smedjegatan och Klockaretorpet.

Polisman på gata i centrala Norrköping efter skottlossning

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skott har avlossats mot en lägenhetsdörr på Smedjegatan i Norrköping. Flera personer befann sig i bostaden, men ingen kom till skada. Foto: Ulf Wigh

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet