Men inte alla. För grisbönderna är det krisläge, och det är framförallt bristen på spannmål som är problemet.
– De odlar ju spannmål på sina gårdar och där har man fått en kraftigt reducerad skörd. Sedan så behöver man köpa in det som fattas till sina grisar och då är det ett helt annat pris nu än vad man normalt brukar betala. Så man har både ett borttapp och en dyrare foderkostnad hos grisgårdarna och det slår mot likviditeten, säger Anna Törnfelt, ordförande för LRF Gotland.
Många grisuppfödare har det tufft. När man inte har foder så det räcker till de egna grisarna så låter man också bli att köpa in nya smågrisar vilket leder till att de som föder upp dessa inte blir av med dem.
– De som brukar köpa in slaktsvin väljer att inte sätta in nya grisar utan väljer istället att tömma sina stallar. Det är där vi har obalansen, på grund av ekonomin, säger Anna Törnfelt.
Den stora oron nu är att krisen ska leda till att bönderna tvingas slakta sina suggor vilket kan skapa en brist på svenskt griskött framöver.
– Vi behöver hålla uppe vår produktion för att ha en livsmedelsförsörjning i Sverige. Därför är det jätteviktigt att vi nu hjälps åt med att försöka hitta finansiering till grisbönderna så att vi kan hålla igång produktionen under den här vintern, säger Anna Törnfelt.