Kropp hittad utanför Linköping – polisen säkra på identitet

Publicerad

En kropp har hittats utanför Harvestad. Någon identifikation har inte gjorts men polisen är helt säkra på att det är den man i 80-årsåldern som försvann i Linköping för tre månader sedan.

Tidigt den 9 april lämnade en man i 80-årsåldern lämnade sitt hem i de södra delarna av Linköping. Ett stort sökpådrag drog igång där bland annat Missing people och Hemvärnet involverades under en period. Men sökande blev utan resultat.

Kropp hittad

Under tisdagen, på dagen tre månader senare, hittade några privatpersoner en kropp utanför Harvestad. Polisens presstalesperson Johnny Gustafsson berättar att man är så pass säkra på att det är den eftersökta mannen att man underrättat hans anhöriga.

– Vi söker inte så många andra personer i detta område och signalementet vi fick då stämmer med den manliga kropp som nu hittats, säger Johnny Gustafsson.

– Vi är helt trygga med att det är han men det ska oavsett genomföras en identifikation.

Ingen brottsmisstanke

Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet och dödsfallet. Fyndplatsen kommer inte spärras av och ärendet om en försvunnen person är nu avslutat.

Bild på Polis som står framför en polisbil med hemvärnssoldater i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hemvärnet kallades in under de första dagarna av sökinsatsen i april. Foto: Martin Klevelid/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.