Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lotta Bäckman (S) är nytillträdd ordförande för kultur- och fritidsnämnden sedan årsskiftet. Foto: Tina Enström/SVT

Familjer med låg inkomst får sänkt avgift på Kulturskolan i Linköping

Publicerad

Familjer med låga inkomster i Linköping kommer att få en reducerad terminsavgift på Kulturskolan. Syftet är att fler barn från utsatta områden ska få en mer meningsfull fritid.

För att vara berättigad till den lägre avgiften ska hushållets sammanlagda bruttoinkomst uppgå till max 26 250 kronor per månad. Då blir det från och med hösten 2023 omkring 80 procent billigare att spela på Kulturskolan.

 – Det handlar om familjer med låg inkomst där barnen ändå ska ha rätt till en meningsfull fritid, säger Lotta Bäckman(S), som är nytillträdd ordförande för kultur- och fritidsnämnden sedan årsskiftet.

Linköping

Syskonrabatten blir kvar

Beslutet kommer tas på kultur- och fritidsnämndens sammanträde i morgon torsdag. Systemet med syskonrabatt kommer finnas kvar för de familjer som betalar full avgift.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet