Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bilder från Värmlandsgatan i Norrköping där en 17-åring sköts till döds 20 december 2023. Foto: Ulf Wigh

Ung kvinna åtalas för mord på en 17-åring i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern åtalas för mordet på en 17-årig pojke i Norrköpingsstadsdelen Marielund. Det var 20 december i fjol som offret sköts till döds vid en spårvagnshållplats.

Enligt utredningen ska kvinnan lockat ut 17-åringen till platsen och sedan skjutit honom. På väg till brottsplatsen fångades hon av en övervakningskamera.

I utredningen av det här mordet framgår det också att den misstänkta kvinnan tidigare sökt andra personer att konfrontera på olika adresser i Norrköping, enligt ett pressmeddelande från polisen.

Våldsvågen i Norrköping

Flera brottsmisstankar

Kvinnan är även misstänkt för att ha varit den som skjutit mot en dörr på Smedjegatan i Norrköping i november 2023. Hon är även misstänkt för andra brott och den bakomliggande orsaken tros vara gängkonflikten i Norrköping.

Den misstänkta 20-åringen är skriven i Gävle och har suttit häktad sedan början av året. Enligt åtalet nekar hon till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet