Polisens insatsstyrkan slår till mot misstänkta narkotikasmugglare i en lagerlokal i Norrköping.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet stormar beväpnad polis mot den lagerlokal som de misstänkta gärningsmännen hyrt för sin narkotika-verksamhet. Till höger syns den container som Tullverket buggat med övervakningskamera och avlyssningsutrustning. Foto: Polisen

Långa fängelsestraff för Norrköpingsbor i stor knarkhärva

Uppdaterad
Publicerad

Fem män från Norrköping dömdes idag av Göteborgs tingsrätt till fängelse efter inblandning i en stor narkotikahärva.

500 kilo cannabis smugglades till Sverige och kördes till Norrköping. Allt övervakades av tullen tills man slog till.

Det var den 20 februari i år som en container från Kanada kom till Göteborgs hamn. Vid Tullverkets kontroll hittades 500 kilo cannabis som gömts i paket med golvmaterial.

Åklagare fattade då beslut om att låta containern åka vidare, men under övervakning av Tullverkets spanare. Den kördes till en adress i Åby utanför Norrköping där flera personer tog emot och började packa om lasten. Då slog tull och polis till.

Enligt åklagarens beräkningar hade cannabislasten ett gatupris på cirka 62 miljoner kronor.

Många fängelseår utdömda

Göteborgs tingsrätt dömer de fem männen från Norrköping – mellan 25 och 46 år gamla – till fängelsestraff från 4 år och 10 månader upp till 9 år, sammanlagt nästan 36 år. Brottsrubriceringarna är genomgående synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott.

En 26-åring som nu fått skyddad identitet döms till 5 år och 4 månader för grovt narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.