• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Till vänster syns en man klädd i en ljusblå kavaj med en vit skjorta, ståendes mot en neutral bakgrund. Till höger ligger en hög med informationsbroschyrer som har en omslagsdesign i färgerna grönt och svart, med texten ”Om krisen eller kriget kommer” i tydlig stil. Broschyren verkar vara del av en kampanj eller informationsspridning gällande beredskap.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet: Linköpings säkerhetschef Anders Fernemark berättar om bredskapsbroschyren. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Linköpings nya broschyr ska göra invånarna mer krismedvetna

Uppdaterad
Publicerad

Nu till helgen kommer Linköpings kommuns samtliga hushåll få en broschyr om krisberedskap i sina brevlådor. Nästa vecka är det den så kallade Beredskapsveckan och det är kommunen själva som gjort en lokal variant av MSB:s ”Om krisen eller kriget kommer”.

Vad hoppas ni på att få för effekt med den här broschyren?

– Att alla tar sitt ansvar. Att alla blir lite bättre, säger Anders Fernemark, säkerhetschef på Linköpings kommun.

Se och hör mer i videoklippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.