• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

färg, canvas, pojkar, penslar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bröderna Victor, 11 år, och Alex, 9 år, deltar i målarkursen på Skylten i Linköping. Foto: Magdalena Moreno/SVT

Målarkurs för unga i Linköping inspirerar: ”Jag kommer bli känd”

Publicerad

Joanne och Johanna Hoffsten, en konstnärsduo bestående av mor och dotter, erbjuder en målarkurs för ungdomar i Linköping. Kursen är öppen för alla nivåer och hålls på olika platser runt om i staden för att nå barn från olika områden.

Joanne och Johanna Hoffsten, båda etablerade konstnärer, har under åren genomfört flera projekt för barn och ungdomar under loven.

Denna vecka fortsätter de sin tradition genom att erbjuda en målarkurs som välkomnar deltagare på alla nivåer. Kursen hålls på olika platser runt om i Linköping för att göra den tillgänglig för barn från olika områden.

– Jag tror det är viktigt för barn och ungdomar att få chans att måla, dels för att få koppla bort men också för att få vara kreativa, säger Johanna Hoffsten.

– Alla barn ska få en chans att komma och måla med oss, fortsätter hon.

”En känsla av lugn”

Joanne och Johanna hoppas att kursen ska inspirera och ge deltagarna en möjlighet att uttrycka sig kreativt.

– Jag får en känsla av lugn. Så det är kanske mest för att varva ner, säger deltagaren Adna Ali Abdulrahman.

Se mer om detta i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.