Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från räddningsinsatsen i Arkösund i klippet. Foto: Ulf Wigh/Wighsnews

Mindre flygplan har kraschat i vatten utanför Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har hittats döda efter att ett mindre sportplan kraschade i vattnet i närheten av Arkösund i Norrköpings kommun under söndagskvällen.

Enligt Sjöfartsverket har man hittat en misstänkt nedslagsplats. Myndighetens presstjänst uppger på måndagsmorgonen att vraket är lokaliserat.

– Det kommer upp olja på ett ställe och med hjälp av ekolod har man hittat ett misstänkt vrak som dykare nu undersöker, säger Sara Eriksson, presschef på Sjöfartsverket.

Norrköping

Sent på kvällen hittades en man avliden i samband med dykningarna. Ett par timmar senare fann man ytterligare en person, bekräftar polisen i region Öst.

De drabbade kommer från Ungern och är i 40-årsåldern, uppger polisen på sin sajt under måndagsmorgonen.

Lyfte från Polen

Det rör sig om ett lättare propellerplan av modellen Rallye som tappat i höjd och kraschat i vattnet. Enligt Sjöfartsverkets presstjänst var det två personer ombord på planet.

Flygräddningsledaren, Christer Ekeroth, säger till TT att planet ligger på botten och är i delar. Planet lyfte från Polen och var på väg till Dala-Järna, men ändrade av okänd anledning rutten mot Skavsta.

Haveriplatsen är avspärrad för fortsatt undersökning under dagen och en kommande  bärgning. Händelsen utreds som vållande till annans död utan misstänkt person i nuläget, enligt polisen.

Larmet kom till SOS strax efter 20-tiden på söndagskvällen. I sökarbetet deltog bland annat Kustbevakningen, Sjöräddningssällskapet och en räddningshelikopter från Visby.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet