• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

De nomineras till priset efter en uppmärksammad händelse i april där en tränare för ett fotbollslag i Motala skällde ut sina manliga spelare med orden: ”fucking tjejer”. Kvinnojouren tog då ställning mot tränarens agerande. Foto: Johan Nilsson/TT

Motala kvinnojour nomineras till jämställdhetspris: ”Vi är väldigt glada”

Publicerad

Motala Kvinnojour och det kommunala bostadsbolaget Bostadsstiftelsen Platen har nu nominerats till barnrättsorganisationen Plan Internationals jämställdhetspris ”Flickapriset”.

Priset delas varje år ut till en person eller organisation i Sverige som har gjort en extra insats för att synliggöra flickors rättigheter och motverka kränkningar av dessa.

”Såväl Motala Kvinnojour som Bostadsstiftelsen Platen tog tydlig ställning mot nedsättande ord mot tjejer när en fotbollstränare skällt ut sina spelare och sagt att de gick in i närkamper som ‘fucking tjejer’. Båda visar att ord har betydelse och får konsekvenser.”, är motiveringen till nomineringen.

– Vi är väldigt glada och stolta över att vårt arbete uppmärksammas av en så viktig organisation som Plan International, säger Josephine Diffner, ordförande i Motala Kvinnojour i ett pressmeddelande.

Vinnaren av priset presenteras den 11 okotober.

I klippet nedan berättar Tina Olby på kvinnojouren om arbetet i Motala

Tina Olby, Motala Kvinnojour

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Motala Kvinnojour: ” Vi har ständigt mycket att göra” Foto: TT/Fredrik Sandberg/ SVT/ Edina Foric

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.