Närmare åtta kilo narkotika – tre åtalas för grovt narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor och en man åtalas vid Norrköpings tingsrätt misstänkta för bland annat grovt narkotikabrott då de misstänks för narkotikahandel.

Kvinnorna som är i 30-årsåldern och mannen som är i 40-årsåldern ska enligt åtalet ha anskaffat, förpackat, förvarat och innehavt sammanlagt över 5,5 kilo amfetamin samt över två kilo narkotikaklassade preparat.

Mannen och en av kvinnorna ska även ha bjudit ut narkotikan till försäljning till andra personer under maj månad i ett hotell i Norrköping. Detta ska enligt åtalet även ha skett på andra plaster i kommunen och i landet.

Brottet bör enligt stämningsansökan bedömas som grovt med anledning av den stora mängden narkotika, samt inom ramen för narkotikahandel.

Utöver beslag av narkotika, utspädningsmaterial, förpackningsmaterial och vågar har mobiltelefoner, handskrivna lappar och kvitton tagits i beslag.

I förhör nekar de tre till brott. Utöver grovt narkotikabrott misstänks den ena kvinnan för ringa narkotikabrott och mannen för ringa narkotikabrott och rattfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.