Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bengt Olsson är presschef vid Trafikverket. Under morgonen gästade han Morgonstudion för att prata om det planerade tågarbetet. Foto: SVT

Nu är underhållsarbetet igång – stor påverkan på tågtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

I sommar rustas Södra stambanan och flera tågsträckor upp. Det innebär att flera tågsträckor stängs av helt nu under en vecka i juni – något som får stor påverkan på tågtrafiken.

Totalt rör det sig om ett tio-tal större arbeten och ett 50-tal mindre på Södra stambanans järnväg. Arbetet berör en sträcka på totalt 35 mil, mellan Norrköping i norr till Hässleholm i söder.

Enligt Trafikverket handlar det om ett stort antal arbeten av olika karaktär. Bland annat ska man byta ut växlar och spår, modernisera ställverk och rusta kontaktledningar.

Norrköping

Under tidig onsdagsmorgon påbörjades arbetet vid Kimstad, utanför Norrköping. Fram till fredag kväll kommer inga tåg att gå på sträckan Norrköping – Linghem – vilket innebär att buss kommer ersätta de inställda tågen.

Under morgonen besökte Trafikverkets presschef Bengt Olsson Morgonstudion för att prata om det planerade arbetet. Se mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet