Närbild på kvinnlig polis.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det finns väldigt många pusselbitar kvar”, säger lokalpolisområdeschef Ann-Christine Rehnström. Hör henne berätta mer i videon. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Polisen efter mordet i Linköping: Klarare bild av händelseförloppet

Uppdaterad
Publicerad

För en vecka sedan sköts en gängledare till döds i området Berga i Linköping. Polisen har nu fått en klarare bild av händelseförloppet och tror att mordet kan ge efterverkningar i den kriminella miljön i staden.

– Vi har vidtagit en mängd utredningsåtgärder som har gett oss en klarare bild av händelseförloppet. Men det finns fortsatt väldigt många pusselbitar kvar att lägga. Vi har en person som sitter häktad och det är ett bättre utgångsläge jämfört med för en vecka sedan, säger Ann-Christine Rehnström, lokalpolisområdeschef i Linköping.

Hög sekretess

Det råder stor sekretess kring det här fallet – finns det hotbild mot andra personer?

Gängledare mördad i Linköping

– Vi försöker alltid ha sekretess i våra utredningar för att det ska bli bättre förutsättningar för oss internt. När det kommer till hotbilder så är det alltid någonting vi har med oss vad de här personerna riskerar att råka ut för i nästa steg. Det är ingenting unikt för det här fallet. Det är ett arbetssätt vi alltid tillämpar.

Vad har det för betydelse att den mördade är en ledargestalt?

– Det kommer säkerligen att ge efterverkningar i våra nätverk i Linköping med omnejd. Våra kriminella nätverk är inte lokalt baserade längre, utan de hänger ihop nationellt och internationellt, säger Ann-Christine Rehnström.

Vilka åtgärder har polisen tagit och kan det vara aktuellt med att införa säkerhetszon i Linköping? Hör polisområdeschefen svara i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängledare mördad i Linköping

Mer i ämnet