”Huvudklyvare” står det på skaftet till yxan som polisen hittade i Norrköping city under sitt nattpass på måndagen. Foto: Polisen

Polisen hittade yxa centrala Norrköping: ”Är detta ett skämt, eller?”

Uppdaterad
Publicerad

Yxan hittades av en polispatrull under sitt pass.

”Namnet på yxan känns som skämt, men vi tycker oavsett att den är allt annat än lättsam”, skriver polisen på sin Facebooksida.

Yxan hittades utplacerad lättillgänglig för personer i missbruksmiljö i Norrköping city och i närheten av en skola, skriver polisen.

”Den är nu borta från stadens gator och kommer aldrig att användas till vad namnet antyder”, skriver Maja på Ingripandeverksamheten LPO Norrköping.

– Då och då hittar vi yxor och knivar utomhus. De kan vara placerade där men ibland kanske också tappade av yrkesfolk. Ofta finns ingen tydlig ägare och det blir inte alltid en anmälan, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Sådana föremål tar polisen i beslag.

– Vi kan inte lämna kvar vassa föremål utan de förverkas omedelbart. Här var det ju också särskilt angeläget med tanke på att det var i närheten av en skola, säger Angelica Israelsson Silfver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.