Närmare 100 anhöriga, personal och andra engagerade hade kommit till mötet. Och många ansåg att Eva-Britt Sjöberg och tjänstemännen inte har lyssnat.
Det spelade ingen roll att Eva-Britt Sjöberg dagen innan meddelade att Gläntan får vara kvar ett tag till. Eller att hon på mötet näst intill lovade att Gläntan blir kvar även på sikt, även efter den utredning som ska göras.
– Det är min tro är att den här undersökningen kommer styrka att Gläntan och fler såna här versksamheter kommer behövas i ytterområdena, sa Eva-Britt Sjöberg.
Är det näst intill ett löfte då, att Gläntan får vara kvar även på sikt?
– Vad det gäller olika verksamheter så kan man aldrig lova att något får finnas kvar för alltid, så är det, det vore fel att lova, men att det behövs en verksamhet för dementa här ute det tror jag det finns goda förutsättningar för, säger hon.
Vad är din förklaring till att det blev så då?
– Vi hade inte de fakta som vi har i dag när vi tog beslutet, svarar Sjöberg.
Men den förklaringen godtogs inte av de anhöriga och personalen på Gläntan. De säger att de hela tiden, redan i maj, har berättat hur svårt det är för dem som har demens att åka färdtjänst in till stan. Och Eleonor Antelius som forskar om demens höll med om det.
– Det är jättesvårt, jag ska inte säga omöjligt, men det är jättesvårt att sätta personer med demenssjukdom i färdtjänst in till centrala Norrköping, om man inte är van att vara där. För det har man sett skapar mycket stress, mycket oro, och det har man sett kan förvärra demenssjukdomen, säger hon
Och Wiwi Heggblad som är anhörig säger:
– Jag är helt överväldigad. Alla människor är engagerade och politikerna har rört till lite. Fantastiskt att vi fick Eleonor att komma hit och berätta. Nu kanske de kan ta till sig hennes kunskap när de ska göra beslut, då blir det ju bra för många, inte bara för Gläntan, det känns jättebra, säger Wiwi Heggblad.