Clas Möllerström håller upp en plåt med semlor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Några av de cirka 600 semlor som Clas Möllerström i Visby kommer att producera under fettisdagen. Foto: Patrik Widegren/SVT

Så har priset förändrats på Visbybagarens semlor

Publicerad

Priserna på mejerivaror som mjölk och smör har ökat de senaste åren. Men hur påverkar det priset på semlorna?

Semlan har kallats ”bageribranschens livboj” av branschorganisationen och i år är kanske försäljningen extra viktig utifrån de ekonomiska utmaningar som möter landets bagerier och konditorier.

Caféägaren Clas Möllerström i Visby planerar att baka 600 semlor under tisdagen. Att priserna gått upp är inte något som avskräcker semmelkunderna.

– Idag kommer det inte vara någon skillnad, det kommer vara full rulle. Men folk har ju mindre pengar och man handlar inte lika mycket i butikerna runt omkring och det drabbar ju oss. Det är inte så att man åker till centrum bara för att gå hit. Vissa gör det, men de flesta har ett ärende till en butik och de har det tufft just nu, säger Clas.

I klippet ser du Clas Möllerström lägga i ordning sina semlor och hör honom berätta hur priset förändrats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.