Antikrundan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet träffar du bland annat Elin Karlsson, som har önskat sig att få gå på Antikrundan på sin födelsedag tillsammans med sin familj. Foto: Linnea Burén/SVT

”Så udda saker” – långa köer när Antikrundan besökte Norrköping

Publicerad

En väska fyllt med gammalt godis, morfars antika krus och en tavla gjord av hår. Många var de föremål som östgötarna hade med sig till dagens inspelning av Antikrundan i Norrköping.

– Det är så udda saker. Men det är det som är så roligt – man vet aldrig vad man ska få se, säger producenten Pernilla Månsson Colt.

Det har gått tio år sedan Antikrundan besökte Norrköping, vilket märktes tydligt på den långa kön av förväntansfulla besökare.

– Jag har önskat mig i födelsedagspresent att få vara här. En udda present, men det är jätteroligt att vara här, säger Elin Karlsson, 31, som var på plats för att få veta mer om en klänning av Vanja Brunzell.

”Äkta eller fuling”

Antikrundan är en av SVT:s stora tittarsuccéer och har sänds 36 år i rad. Som besökare får man ta med sig högst 10 föremål för värdering.

Loppisfyndarna Beate och Emma Kappel Bastian från Gusum hade med sig en kärra full med föremål – bland annat en tavla gjord av hår och en eventuellt signerad bok av Selma Lagerlöf.

– Vi vill veta om det är äkta eller om det är någon fuling som skrivit dit det själv. Det känns kul att få veta mer om sakerna som vi undrat om länge, säger Beate Basian Kappel.

I videoklippet får du träffa flera besökare som tog sig till Värmekyrkan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.