Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Fantastiskt för oss” säger Almedalsveckans projektledare Mia Stuhre om att få besök av en säkerhetsdelegation. Foto: SVT

Säkerhetsexperter från EU ska utvärdera årets Almedalsvecka

Uppdaterad
Publicerad

Årets Almedalsvecka kommer att gästas av ”EU protective Security Advisors”. Delegationen från EU kommer att utvärdera hur säkerheten ser ut.

– Samarbetet gör att vi får en bred analys av de säkerhetsåtgärder som nu genomförs. Syftet är att stärka framtida Almedalsveckor med hjälp av deras ovärderliga kunskaper som referens. Jag är väldigt glad och tacksam för de stöd vi får från EU i detta, säger Rikard von Zweigbergk, Region Gotlands beredskapschef.

– Vi har ett väldigt öppet klimat om man jämför med andra länder inom EU. Så vissa saker kanske de reagerar starkt på som vi ändå väljer att behålla, säger Mia Stuhre, Region Gotlands projektledare för Almedalsveckan.

I klippet hör du Mia Stuhre berätta mer om besöket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Almedalen 2023

Mer i ämnet