Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar förundersökningsledare Jan Staaf mer om hur polisen utreder brotten. Foto: Ulf Wigh / Linnea Burén/SVT

Sex våldsbrott på fem dagar i Norrköping – polisen ser en koppling

Uppdaterad
Publicerad

På fem dagar har Norrköping drabbats av sex våldsbrott. Nu senast skjutningen mot en port i centrala Norrköping natten till tisdagen.

– Sex fasansfulla dåd, riktigt grova brott har skett. Jag ser oroväckande på den ökade våldsspiralen, säger Jan Staaf som är förundersökningsledare.

Till SVT Nyheter Öst bekräftar nu Jan Staaf att polisen ser en koppling mellan den senaste tidens våldshandlingar. Det handlar bland annat om bostäder och företagslokaler som beskjutits.

– Under bara fem dagar har vi haft ett flertal skjutningar i Hageby, några stycken i Klockartorpet och nu senast i natt i innerstaden. Och även en bomb som hittades på en bilfirma i Butängen i Norrköping, säger Jan Staaf.

Våldsvågen i Norrköping

Skarp bomb

Att bomben var skarp är något som bekräftades först under tisdagen av polisen.

– Efter kontakt med kriminaltekniker och bombskyddsgruppen tyder det på att det varit en skarp bomb som skulle kunna ha utsatt allmänheten och de som arbetar i byggnaden för fara, säger Jan Staaf.

I klippet berättar han mer om kopplingarna som polisen nu utreder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet