Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Helené Holmkvist, kommunikationsansvarig på LinCon berätta i klippet om vad evenemanget betyder för spelutvecklingen i Sverige. Foto: Martin Klevelid/SVT

Spelutveckling lockar besökare till LinCon: ”Intresset är jättestort”

Publicerad

Spelutveckling är en viktig del av det stora spelkonventet LinCon som pågår i Linköping i helgen. 25 spelutvecklare kommer att visa upp nya spel under evenemanget.

På LinCon vid Linköpings universitet samlas spelentusiaster från hela landet för att spela brädspel, kortspel, rollspel och mycket mer. Arrangörerna räknar med upp till 2 000 besökare under helgen.

Visar nya spel

Sedan tio år tillbaka har konventet också ett separat rum där spelutvecklare kan visa upp nya spel. Spelen är skapade av allt från lite större företag till entusiaster på fritiden.

– Intresset för nya spel är jättestort. Det är många som tycker det är kul att LinCon satsar hårt på spelutveckling och nya spel, säger Helené Holmkvist, kommunikationsansvarig för Lincon.

Men vad gör ett brädspel riktigt bra? Och kan spelutvecklarna kläcka idén till en ny klassiker? Hör svaren i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.