Foto: genrebild: Drago Prvulovic / TT

Svea Vind Offshore ansöker om tillstånd för Långgrund

Uppdaterad
Publicerad

Svea Vind Offshore meddelar den 15 maj att de nu skickar in ansökan för den havsbaserade vindkraftsparken Långgrund till Mark- och miljödomstolen.

Efter samrådsmöten har Svea Vind Offshore reducerat och justerat utformningen av vindparken från 182 till 167 vindkraftverk.

– Även om det är flera steg kvar för att realisera Vindpark Långgrund så är ansökan en viktig milstolpe för projektet. Vi ser fram emot att fortsätta dialogen med kommunerna kring deras energibehov och hur vindkraft kan bidra till lokal och regional utveckling, säger Per Edström, teknisk chef och projektledare på Svea Vind Offshore, i ett pressmeddelande.

Vindkraftsparken kan ge ett tillskott till regionen på 13 TWh per år men har mött motstånd både från boende i berörda områden och Försvarsmakten.

SVT Nyheter Öst besökte tidigare samrådet i Häradshammars bygdegård: 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I veckan är de havsbaserade vindkraftsparkerna i Långgrund på avgränsningssamråd. SVT Nyheter öst besökte samrådet i Häradshammarsbygdegård. Se mer i klippet. Foto: SVT Grafik / Axel Brantemo/SVT / TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.