”Vi hoppas att de inte tar sig över, men om de skulle göra det så självklart är det en fara för trafiken”, säger Trafikverkets presskommunikatör. Foto: SVT

Trafikverket varnar: Flera kor vid E4 – ”Fara för trafiken”

Uppdaterad
Publicerad

Flera kor uppehåller sig intill E4 mellan Linköping och Norsholm. De kan bli en fara för trafikanterna varnar Trafikverket.

– Larmet om kor intill vägen i höjd med Herrbeta kom kl 13:30. Vi antar att de är fortfarande kvar, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör Trafikverket.

Vad gör ni åt det?

– I första hand är det djurägare som ska se till att få tillbaka sina djur på rätt ställe. Det är inte alltid vi gör något från Trafikverkets sida. Men vi har gått ut med en varning eftersom de är intill vägen.

Hur farligt är det?

– Nu är de inte på vägen, utan intill vägen. Vi varnar ifall de tar sig över och upp på vägen. Om de skulle göra det är det självklart en fara för trafiken. De är stora tunga djur.

Det är väldigt ovanligt med liknande incidenter runt E4 menar Trafikverket.

– Det är så mycket trafik där, så jag tror egentligen att djuren inte är intresserade av att ta sig upp på vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.