Polisens bombrobot samt avspärrade gator i Norrköping.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera gator i centrala Norrköping spärrades av. Foto: Ulf Wigh/Wighsnews

Två män i 20-årsåldern häktade efter brandbomben i centrala Norrköping

Publicerad

Söndagen den 14 april påträffades ett misstänkt farligt föremål på S:t Persgatan i centrala Norrköping. Polisen kunde senare konstatera att det var en brandbomb. Två män i 20-årsåldern är nu häktade och misstänkta på sannolika skäl för brottet.

Föremålet var i en påse och flera kvarter spärrades av. Nationella bombskyddet tillkallades, som kunde konstatera att det var skarpt.

– Påsen innehöll brandfarlig vätska och någon form av sprängkapsel som var kopplad till ett batteri som var utanför påsen. Det är ren tur att brandbomben inte exploderade och orsakade skador, sade tidigare Mats Pettersson, polisens presstalesperson till SVT efter händelsen.

De två unga männen som nu är häktade är misstänkta på sannolika skäl för försök till allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Åtal ska vara väckt senast den 11 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.