En pojke född 2008 misstänks för grovt vapenbrott och förberedelse till mord. Foto: Henrik Montgomery/TT

Två tonåringar häktade för grova brott i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har häktats misstänkta för bland annat förberedelse till mord i Norrköping i lördags. Två av de misstänkta är mycket unga, meddelar Åklagarmyndigheten.

En av de misstänkta, pojke född 2008, häktades misstänkt för grovt vapenbrott samt förberedelse till mord. En annan pojke, född 2007, misstänks för delaktighet i dessa brott.

– Det här är ett bra exempel på ett konstruktivt och nära samarbete mellan både olika polisregioner och mellan flera olika åklagare runt om i landet, säger chefsåklagare Torsten Angervåg i ett pressmeddelande.

En man, född 2002, har häktats i samma ärende. Han är misstänkt för grovt narkotikabrott. En kvinna, född 1998, har också häktats. Hon misstänks för grovt vapenbrott. För dessa två ska åtal vara väckt 24 januari.

De två unga misstänktas identiteter är sekretessmarkerade i häktningsframställningarna. Men personen som misstänks för grovt narkotikabrott är hemmahörande i Norrköping och har tidigare dömts för bland annat grovt vapenbrott och narkotikabrott, visar SVT:s genomgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.