– Hur kan vi engagera invånare som bor här, för att uppmärksammar problemen och vad gör vi åt dem tillsammans, säger Kristina Ramsten.
En ung kille vi pratat med tycker däremot inte att listningen är bra.
”Listan ger området dåligt rykte”
– Jag tycker det är tråkigt, jag tycker ändå att Skäggetorp är ett bra ställe att bo på och att det hamnar i en sådan lista ger området ett dåligt rykte, säger han.
Kristina Ramsten har bott i Skäggetorp ett år och är engagerad i nattvandring. När hon flyttade till orten fick hon höra en hel del av vänner och bekanta.
– När jag flytta hit sa folk; ska du flytta till Skäggetorp är du inte klok? Men vi trivs jättebra, det är nära till stan, det är nära till allt och nattvandringen startades för att öka gemenskapen över osynliga gränser och jag tror det skapar trygghet om vi känner igen varandra, säger Kristina Ramsten.
Mer reflektioner från folk utifrån
Vidare säger hon att hon tror att de flesta som bor i Skäggetorp inte reflekterar över listan.
– De människor jag träffar i området vet inte om det, att de står på en särskild lista för särskilt utsatta områden. För de jag träffar upplever inte att det är det, säger hon.
Hon berättar att en av dem som är engagerad i nattvandringen som också är aktiv inom fotbollen mer beskriver problemet utifrån.
– När motståndarlag kommer hit så säger de; vi kan inte åka till Skäggetorp, det är otryggt, vad ska hända? Så det är mer människor utifrån som har den bilden av Skäggetorp, säger Kristina Ramsten.