Arkivbild. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT

Varning för kraftigt snöfall och halka

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har utfärdat en gul varning för kraftigt snöfall och halka. Varningen innebär att vädret kan innebära konsekvenser för samhället och vissa risker för allmänheten och skador på egendom och miljö. 

Varningen berör nordligaste Götaland och Södra Svealand och gäller för torsdag eftermiddag. Ett område med kraftigt snöfall förs in och störningar i trafiken kan förekomma orsakat av mycket snö och slask på vägarna.

Vädret kan också innebära risk för ishalka och på vissa håll snödrev i samband med blåst. Enligt SMHI väntas vädret dra in över delar av länet klockan 12.00 för att sedan hålla i sig fram till klockan 23.00. Kraftigt snöfall väntas, med risk för 5-10 cm nysnö.

I april 2021 bytte SMHI systemet för prognos- och varningstjänst läs mer om det här: SMHI om första dygnet med nya vädervarningarna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.