polisband framför utbränt garage

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Totalt 14 bilar blev totalförstörda i garagebranden i Hässleholm. Foto: Martin Hansson/112 Tyringe

14 bilar förstörda i garagebrand i Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot onsdagen började det brinna i två bilar i ett bostadsområde i Hässleholm. Branden spred sig snabbt och två garagelängor och totalt 14 bilar blev totalförstörda, medan boende i närheten fick evakueras.

Larmet kom runt 01.30 och flera styrkor från räddningstjänsten var på platsen.

– Branden började i två bilar som stod 20 meter ifrån varandra, sedan spred det sig snabbt, säger Karl-Magnus Larsson, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Boende evakuerades

Totalt blev två garagelängor och 14 bilar förstörda i branden, som riskerade att sprida sig även till ett flerfamiljshus.

– Vi fick väcka de boende och evakuera dem för säkerhets skull, säger Karl- Magnus Larsson till SVT Nyheter Skåne.

Under morgonen hade räddningstjänsten fortfarande en bevakningsstyrka kvar på platsen. Ingen person kom till skada i branden.

Grov mordbrand

Polisen kommer genomföra en teknisk undersökning och rubricerar händelsen som grov mordbrand.

– Vi vet ännu inte hur branden startade, men det är värdet och spridningsrisken som gör att vi rubricerar det som grov mordbrand i nuläget, säger Patric Fors, presstalesperson på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.