Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen säkrade tidigt spår efter våldtäkten på brottsplatsen i Nydala. Foto: Mikael Nilsson

15-åringar döms för våldtäkt på 13-årig flicka i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

De två 15-åriga pojkarna hotade att knivhugga flickan om hon inte utförde de sexuella handlingar som de tvingade henne till. Nu döms tonåringarna för grov våldtäkt mot barn.

Våldtäkten skedde utomhus i Nydala i februari. Pojkarna greps några dagar efter brottet och polisen kunde också tidigt i utredningen säkra en film av händelsen.

I bevisningen finns chattutdrag som visar på hur en av 15-åringarna försökt få flickan till platsen där våldtäkten skedde och att den andra 15-åringen efter händelsen försökt påverka flickan.

Flickans vittnesmål trovärdigt

Tingsrätten har utgått utöver den tekniska bevisning utgått från flickans vittnesmål.

– Hon har berättat utförligt i barnförhör. Vi har i slutändan kommit fram till att hon är helt trovärdig och tillförlitligt, säger Erik Havelius som är rådman vid Malmö tingsrätt.

Döms till sluten ungdomsvård

Det var flickans familj som anmälde händelsen och enligt åklagaren i målet ska pojkarna och flickan inte ha varit obekanta för varandra sedan tidigare.

Den ena pojken döms till ett års ungdomsövervakning. Den andra pojken till det hårdare straffet tio månaders sluten ungdomsvård eftersom han också döms för andra brott i samband med domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.