I februari ska den misstänkta våldtäkten ägt rum i Nydala i Malmö. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Två femtonåringar åtalas för gruppvåldtäkt mot flicka i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

I början av året utsattes en 13-årig flicka för en misstänkt våldtäkt av två minderåriga pojkar i Nydala i Malmö. Nu har åtal väckts mot två femtonåringar.

De två tonårspojkar som greps efter en misstänkt våldtäkt mot en minderårig flicka i bostadsområdet Nydala i Malmö i februari åtalas för grov barnvåldtäkt.

Flickan ska enligt stämningsansökan ha hotats med att bli knivhuggen såvida hon inte utförde de sexuella handlingar som hon tvingades till.

Flickan ska ha uppgett i förhör att en av pojkarnas mamma ringde under den misstänka våldtäkten. Åklagaren menar att hon har styrkt detta genom att göra en mobiltelefonextraktion från dennes telefon och sett att det stämde.

Att flickan visste detta är ett bevis för att han är skyldig, menar åklagaren.

Förhör med flera vittnen

Flera vittnen har förhörts och det ska finnas bevisning i form av spermaspår från brottsplatsen samt kommunikation via sociala medier mellan de misstänkta pojkarna och flickan.

I klippet nedan hör du Nils Norling, polisens presstalesperson i Malmö, när pojkarna anhölls i februari.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Information om att det som skulle ha skett kan ha filmats är något som kommer att utredas närmre berättar polisens presstalesperson Nils Norling. Foto: SVT/Hamza Ftouni och Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.