Brödbullar med glassplitter

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Brödbullar med bland annat glassplitter har lagts ut i Malmö de senaste åren. I videon får du en sammanfattning kring vad som hänt. Foto: Alexandra Alvlilja

60 sekunder: Hunddåden i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Brödbullar med glassplitter eller metallbitar har satt skräck i Malmös hundägare de senaste åren. I slutet av december 2023 greps till slut en kvinna i 75-årsåldern misstänkt för att ha lagt ut farliga bullar.

Bullar med vassa föremål har under flera år lagts ut runt om i Malmö. Närmare 160 anmälningar om förgöring rapporterats i Malmö sedan januari 2021, enligt TT. Förgöringsbrott innebär att någon avsiktligt sprider gift eller annat med avsikt att skada djur eller växter.

Polisen har länge letat efter en eller flera gärningsmän. En äldre kvinna greps precis före årsskiftet 2023. Hon släpptes kort därpå men är fortsatt misstänkt för brott.

Hundbullarna i Malmö

Det är ännu oklart om den misstänkta kvinnan kan vara skyldig även till de tidigare fallen. Polisutredningen fortsätter kring vem som lagt ut brödbullar med vassa föremål i Malmö.

SVT har sökt kvinnans advokat för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hundbullarna i Malmö

Mer i ämnet