Den före detta innebandytränaren är åtalad för utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande. Foto: SVT

Åklagare yrkar på fängelsestraff för sexbrottsåtalad tidigare innebandytränare

Uppdaterad
Publicerad

I dag var den sista rättegångsdagen om den före detta innebandytränaren i Malmö som står inför rätta misstänkt för sexuella övergrepp på flickor på nätet. Mannen är åtalad för utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande.

Kammaråklagaren Emma Widman yrkade i sitt slutanförande på ett fängelsestraff på tre år och nio månader för den 50-årige mannen.

– Det är tolv stycken målsäganden som berörs av åtalet och att man systematisk har utnyttjat deras låga ålder är en av anledningarna till varför straffet ska vara högt, säger Emma Widman, kammaråklagare på åklagarmyndigheten i Malmö.

Åklagaren yrkade på häktning med omedelbar verkan på mannen men tingsrätten beslutade att låta honom fortsatt vara på fri fot.

Mannen ska ha skickat bilder på sig själv och fått barnen att skicka bilder av sexuell karaktär till honom. Han åtalas även för ett fall av våldtäkt mot barn där han ska ha fått en flicka att utföra sexuella handlingar på sig själv och sedan skickat en film till honom.

Tecknad bild, hand med mobiltelefon

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen, som är i 50-årsåldern, är åtalad för utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.