kommunteknikchef Skurup Peter Dahl där bänkarna stod.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu finns inga bänkar kvar på Stortorget i Skurup. Det är svårt att ha en långsiktig lösning, menar kommunteknikchefen Peter Dahl. Foto: Johan Dernelius / SVT

Alla bänkar borta på Stortorget i Skurup – på grund av urinering

Uppdaterad
Publicerad

Alla bänkar har nu tagits bort från Stortorget i Skurup, där vissa personer ska ha urinerat offentligt och stört allmänheten. Kring om det är bra eller dåligt går åsikterna isär.

I Skurup har kommunen nu plockat bort Stortorgets två sista bänkar, efter att tidigare i sommar ha plockat bort flera av bänkarna, vilket Ystads allehanda rapporterat om.

Anledningen är, enligt Skurups kommuns teknikchef Peter Dahl, att bänkarna på torget blivit ett tillhåll för lokala missbrukare som druckit alkohol offentligt, betett sig dåligt mot allmänheten och urinerat på den offentliga platsen.

”Kortsiktig lösning”

Efter klagomål tog de bort de två sista bänkarna.

– Det löser väl ingenting långsiktigt. Det är en kortsiktig lösning där vi i princip kanske flyttar på problemet, säger Peter Dahl.

Vad är planen på en långsiktig lösning?

– Det är svårt att ha en långsiktig lösning. Förhoppningsvis kan vi nå fram till de här individerna och få dem att komma till insikt att det inte är okej att bete sig så, säger kommunteknikchefen Peter Dahl.

I klippet hör du vad de äldre i kommunen tycker om beslutet att ta bort bänkarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.