Barnsjukdomar, säger arbetsgivaren själv, men i östra Skåne har läkarföreningen börjat diskutera att vända sig till kronofogden för att driva in lön som inte betalats ut.
Ett år har gått sedan Region Skånes personal själva började administrera sina löner, ett system som kritiserats hårt. Först ut var Kristianstad och Hässleholm, därefter Ystad och Trelleborg, och nu genomförs sista fasen på SUS i Malmö och Lund.
Krångligt, opålitiligt och tidskrävande är några av omdömena som fällts, och i flera fall har det lett till att personalen inte fått rätt lön.
En av dem är Sven Wiklund, läkare på lasarettet i Ystad, och aktiv inom Östra Skånes läkarförening.
– När jag gick in i systemet och kollade hur lönen betalats ut sedan december upptäckte jag att jag inte fått betalt för flera jourtimmar. I pengar handlar det om ungefär 100.000 kronor, säger han.
Även från Vårdförbundets medlemmar kommer signaler om stor frustration kring systemet. I fyra fall har det hänt att sjuksköterskor fått noll kronor utbetalade vissa månader. Bortfall som senare kompenserats, men ändå orsakat stora påfrestningar på de drabbade.
Arbetsgivaren säger att det fortfarande rör sig om inkörningsproblem.
– Det här systemet används av många andra, och det vi förstått är att det tar tid, säger Ann-Sofi Bennheden, personaldirektör på Region Skåne.
Hon försäkrar att löneadministratörerna jobbar febrilt för att rätta till de misstag som begås, men att inkörningsproblemen kan ta upp till två år att helt komma till rätta med.
Men Sven Wiklund och hans fackliga kollegor är skeptiska till att tiden kommer lösa problemen, och nu diskuterar de andra åtgärder.
– Att betala ut rätt lön är ju en av arbetsgivarens mest basala skyldigheter, och görs inte det finns möjlighet att gå till kronofogden. Ett landsting går förvisso inte att sätta i konkurs, men det skulle ju bli väldigt pinsamt för Region Skåne om vi gjorde det, säger han.
Men det är ett hot som arbetsgivaren själv tar med ro.
– Självklart ska alla få sina pengar, och vi jobbar febrilt med att lösa det här, så något sådant kommer inte bli aktuellt, säger Ann-Sofi Bennheden.