• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Trollhättan i Trollhättans kommun, Västra Götalands län. Det brinner just nu kraftigt i ett industriområde på Stallbackavägen. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

Nabil Abdulmajid tar avstånd för aktionen mot en Sydsvenskan-journalist.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det är fel att jaga en journalist som genomför sitt jobb och det har inget med oss att göra, säger Nabil Abdulmajid. Foto: Bernard Mikulic

Arrangörerna om journalisthotet: ”Har inte med oss att göra”

Publicerad

Arrangörerna av Palestina-demonstrationerna i Malmö tar avstånd från de personer som samlades utanför en Sydsvenskan- journalists hem och skrek hotfulla ramsor.

– Oavsett vad de har sagt så är det fel att jaga en journalist som genomför sitt jobb. Vi har alltid välkomnat granskningar och kritik, säger Nabil Abdulmajid, talesperson för söndagsdemonstrationerna i Malmö.

Vet ni vad det är för personer som har demonstrerat utanför journalistens hem?

– Nej, vi vet inte och det har egentligen inte med oss att göra.

Hårdare språk på arabiska

Sydsvenskans granskning visar att en del talare på dessa demonstrationer har använt ett hårdare språk på arabiska än vad de gjort på svenska.

– Det här har inte med oss att göra. Vi har demonstrerat lugnt nu i tio månader. Vi har ingenting att dölja, säger Nabil Abdulmajid.

Gör ni nåt speciell för att ha ytterligare koll på vad talare säger?

– Nu har vi kört hela tiden på engelska och svenska. Om nån vill prata på arabiska så förklarar vi vad det betyder men det är en liten del. Majoriteten av folket du ser går på söndagar. Hade de hört något fel då skulle de inte komma, säger Nabil Abdulmajid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.