• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Bilder ur polisens förundersökning på bussen efter olyckan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du se bilder från bussens egen övervakningsfilm innan olyckan. Foto: Polisens förundersökning

Bussförare åtalas – körde på man i Ljunghusen

Uppdaterad
Publicerad

I våras blev en man i 70-årsåldern påkörd av en regionbuss vid ett övergångsställe i Vellinge kommun. Mannen dog av sin skador och nu åtalas bussföraren för vållande till annans död.

Den 17 maj i år kom larm in om att en man i 70-årsåldern blivit påkörd av en buss vid ett obevakat övergångsställe på Falsterbovägen i Vellinge kommun. Han fördes till sjukhus med ambulans – men hans liv gick inte att rädda. Nu åtalas busschauffören för vållande till annans död.

Enligt ett vittne från platsen bromsade bussen aldrig vid övergångsstället och körde rakt på mannen som ledde sin cykel.

Som del i bevisningen finns även bussens egen övervakningsfilm som visar kollisionen.

Busschauffören nekar till brott

I förhör berättar busschauffören att han blev bländad av solen och att han uppfattade det som mörkt och skuggigt vid övergångsstället. Han nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.