34-åriga Daniela Poletti hade svårt att ta sig in på bostadsmarknaden. Hon hade inga pengar och säger att hon inte kan klara ett vanligt arbete på grund av sina diagnoser.
Det enda som stod till buds när hon akut behövde en bostad var ett boende ovanför en däckfirma på ett av Malmös industriområden.
– Har man ingenstans att ta vägen så får man göra det bästa av situationen, säger Daniela Poletti.
Hårdare bedömningar
SVT har granskat Malmös förbjudna adresser och har undersökt 40 fastigheter som varit hem åt minst 160 personer.
Sedan 2017, när projektet Tryggare Malmö startade, har myndigheterna blivit allt hårdare i sina bedömningar av otillåtna boenden.
Det betyder att flera hem i industriområden blivit klassade som olovliga.
”Har själv bott där”
Miljöförvaltningen besökte Daniela redan år 2018, men la då inget förbud. Men när de gjorde ett återbesök ett och ett halvt år senare så blev Daniela tvungen att flytta, efter att ha bott ovanför däckfirman i elva år.
Miljöförvaltningen menade att det fanns hälsorisker med Danielas hem, bland annat därför att bullernivån var för hög.
Var det rätt eller fel att hyra ut den som bostad, tycker du?
– Jag har själv bott där och tyckte det var helt okej. Lägenheten har funnits där sedan huset byggdes, säger fastighetsägaren.
Riktar kritik
Nu riktar Daniela Poletti kritik mot socialtjänsten, som hon menar inte erbjöd det stöd hon behövde när hon inte längre kunde bo kvar.
– En myndighet kastar ut mig, men det fanns ingen som fångade upp mig, säger hon.
Socialtjänsten svarar via mail att de alltid gör en bedömning kring den enskildes förmåga att lösa sin boendesituation på egen hand. Det krävs som regel speciella svårigheter för att få hjälp till en bostad, socialtjänstens ansvar för att tillhandahålla bostäder är begränsad.
Hör Daniela berätta om sitt boende i klippet ovan.