Regnbågen skiner inte över Råån men under vattnet formligen gnistrar det. Under ytan simmar några av de hundratusentals regnbågar som flytt från Danmark där de odlats.
Två odlingar, vid Horsens fjord och Musholm, som ligger till havs, havererade av höstens hårda stormar och ungefär 200 000 fiskar kan ha rymt. Många har vandrat genom sundet och dykt upp på olika håll i runt den skånska kusten.
Till glädje för bland andra Dieter Eckhoff som är ordförande i Rååns fiskevårdsområde där fiskekorten gått åt som smör i solsken.
– Vi har sålt fantastiskt mycket fiskekort vilket gett extra i kassan, säger han.
På ett år tjänar de normalt 120 000 kronor på fiskekortförsäljningen. I år har man redan dragit in 70 000 kronor.
Att ha fiskekort i Råån innebär normalt att man får fiska upp ett begränsat antal fiskar varje dag. Men i och med den danska invasionen har man tummat på reglerna och nu får man dra upp så många firrar som man kan. Något som tolkats bokstavligt.
– Jag hörde en som lyckades dra upp sju fiskar på en timme, säger Dieter Eckhoff.
Och det är bra, för mitt i all fiskelycka finns det vissa orosmoment.
– Odlad fisk kan få med sig sjukdomar som förs över till ett nytt fiskbestånd. Det behöver inte vara så, men det finns sjukdomar som är ovanligare i Sverige än i Danmark, säger Johan Wagnström som är fiskansvarig på Länsstyrelsen,
Därtill finns det en fara då nykomlingarna kan störa de inhemska öringarna som normalt leker i vattnet i Råån.
– Därför är det helt rätt att man måste fiska upp de här, säger Johan Wagnström.
Förutom i Råån har den danska regnbågen synts till i Kävlingeån och dessutom fångats på bild av Länsstyrelsens fiskräknare på Nybron i Ystad.