Lördagsnattens explosion på sockerbruket i Örtofta ställde till det i tågtrafiken då flera kontaktledningar längs rälsen revs ner. Foto: Linda Fridh/SVT

Efter explosionen på sockerbruket i Örtofta: Tågen rullar igen

Uppdaterad
Publicerad

Lördagens explosion på sockerbruket i Örtofta utanför Eslöv orsakade stor påverkan på tågtrafiken på Södra stambanan mellan Malmö och Nässjö. Först under söndag eftermiddag har tågen börja rulla normalt igen.

Explosionen medförde att bland annat tegel slungades ut över anläggningen och hamnade på tågspåret bredvid sockerbruket. Även kontaktledningar revs ned.

– Behöver man inte resa idag så avråder vi från att resa på sträckan Stockholm-Malmö, sade SJ:s presskommunikatör Jonas Olsson, till SVT Nyheter Skåne, vid 11.30-tiden på lördagen

– Det är inte säkert att köra den här sträckan ännu och därför har Trafikverket har inte gett oss klartecken att köra den, säger Jonas Olsson, presskommunikatör på SJ.

På söndagen rullar tågen som vanligt igen

SJ:s tågtrafik kör som vanligt igen på söndagseftermiddagen. Det kan fortfarande vara förseningar och inställda regionaltåg under kvällen.

Explosion på sockerfabrik utanför Eslöv. En man och en byggnad med trasig fasad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En explosion inträffade på sockerbruket i Örtofta mellan Eslöv och Lund under natten mot lördagen. Hör Trafikverket berätta hur det har påverkat tågtrafiken Foto: Teresia Loive/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.