Polispatruller på plats utanför Triangelns köpcentrum i Malmö. Foto: Karsten Petersen / Arkiv

Drogförsäljning och bråk vid Triangeln – polisen inleder särskild insats

Publicerad

Slagsmål och narkotikaförsäljning har blivit ett utbrett problem vid Triangeln i Malmö. Polisen, kommunen och andra aktörer inleder nu ett särskilt samarbete för att öka tryggheten i området.

Polisen har fått flera larm om problem vid Triangeln sedan början av året. Det handlar om upprepad drogförsäljning och slagsmål, bland annat inne på en snabbmatsrestaurang där två grupperingar hamnade i slagsmål.

Därför presenterar polisen i dag ett medborgarlöfte vilket innebär att de, tillsammans med bland annat socialtjänsten och fastighetsägare, ska satsa mer resurser på området.

– Det har varit gripande kring narkotikaförsäljning i området. Därför har det funnits väktare och mer polisbevakning i området, säger Pierre Douhan, kommunpolis i Malmö.

Väktare i garaget

Problemen har även funnits i Triangelns garage där ungdomsgäng samlats.

– Vi har haft väktare nere i garaget för att ha koll på vad som händer, säger Pierre Douhan.

Sedan väktare och poliser övervakat området mer än vanligt har problemen minskat något. Polisen samarbetar med fältgruppen som promenerar i området under kvällar och nätter.

– Vi är här mycket mer än vad vi har varit tidigare och det kommer vi fortsätta med, säger fritidsassistenten Moe Idle.

VAD INNEBÄR ETT MEDBORGARLÖFTE?

Det är en del av Polismyndighetens nya styrmodell. Löftet innebär ett arbete eller en åtgärd som kommunen och/eller polisen ska göra och som ska kommuniceras med medborgarna.

När kommun och polis har fått en bra lägesbild av vilka problem som finns i kommunen är det dags att se varför problemen uppkommit och vad man kan göra åt dem.

Källa: Sveriges kommuner och landsting, skl.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.