Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En huttrande ensemble när Eslövsrevyn kommenterar elkrisen. Foto: Bernard Mikulic

Efter två års uppehåll – nu är Eslövsrevyn tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Förra året ställdes Eslövsrevyn in med kort varsel på grund av pandemin men i år ser den ut att bli av. Repetitionerna pågår inför premiären den 14 januari.

Med nio dagar kvar till premiären är det slutputsning av de stora dansnumren i årets Eslösvrevy. Tio personer i ensemblen, fem dansare och fem musiker ska bjuda på 31 olika nummer.

– Eslövsrevyn har som sin stil att det är en ganska showig revy. Det är mycket musik och dans men också rena sketcher och nummer som bara är underhållande och roliga, säger Ola Hörling regissör av årets Eslösrevy.

– Vi måste ju lyfta lite aktuella ämnen som elkris och fotbolls-VM. Det ska bli kul att leverera det som vi har tränat på så länge nu, säger producenten Bengt Dietrich.

”Sug hos publiken”

31 nummer ska avverkas på 2,5 timme och det blir totalt 14 föreställningar i Medborgarhuset i Eslöv. Biljetterna har sålt snabbare än nånsin enligt Bengt Dietrich som varit med i revyn sen 1988.

– Intresset är högt och jag tror att det beror på att det nu är två år sen sen man fick bli underhållen så att det finns ett sug hos publiken, säger Bengt Dietrich.

Eslövsrevyn spelas på Medborgarhuset i Eslöv från 14 januari till 11 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.