Räddningstjänsten tvingades bryta upp dörren. Foto: Mikael Nilsson

Polisens uppgifter var felaktiga – kvinna ej död efter brand på Lindängen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna skadades efter en brand i en lägenhet på Lindängen i Malmö. Under nyårsafton gick polisen ut med att hon hade avlidit. Men på nyårsdagen backade man från uppgifterna och bad om ursäkt.

Larmet om branden kom vid 18-tiden på nyårsafton och när räddningstjänsten kom till platsen upptäcktes rök från lägenheten.

– När vi kom fram var lägenheten rökfylld. Ingen öppnade när vi knackade på så dörren bröts upp, säger Mattias Sköld, inre befäl vid räddningstjänsten till TT.

Väl inne i lägenheten hittade rökdykare en skadad kvinna. Hon fördes till sjukhus i ambulans. Det är ännu oklart vad som orsakade branden.

UPPDATERING: I en tidigare version av denna text uppgav polisen att kvinnan avlidit. Det stämmer inte och polisen ber om ursäkt för de felaktiga uppgifterna. Så här skriver man på sin sajt:

Polisen bekräftade under nyårsafton att en kvinna avlidit i samband med en brand på Lindängen. Informationen är fel och stämmer inte. Kvinnan är vid liv och inte avliden. Polisen ser över sina rutiner tillsammans med samverkande myndigheter för att säkerställa att det inte inträffar igen. Polisen har varit i kontakt med anhöriga och ber om ursäkt för det inträffade.

– Vi kommer se över våra interna rutiner för att säkerställa att det inte händer igen. Och vi ska gå till botten med var det brustit ihop med våra samverkande myndigheter: SOS, räddningstjänsten och sjukvården, säger Carolina Adler, sektionschef på polisens regionledningscentral, till Sydsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.