Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På den ”svenska lunchen” bjöd Kristina Nilsson, Helen Karlsson och Ittan Petersson sina Eurovision-vänner på sill, köttbullar och korv. Se mer i klippet ovan. Foto: Julia Wiberg/SVT

Eurovision förde dem samman – firar vänskaperna i Malmö

Publicerad

I 10 år har ”The Swedish Ladies” gått på varje Eurovision Song Contest och under årens gång har de fått vänner från hela världen. För att fira detta bjöd de in alla sina Eurovision-vänner till en ”svensk lunch” i Malmö.

– Jag älskar musiken men också vänskaperna man skapar. Jag blir nästan tårögd när jag tänker på det. Man får så mycket kramar. Jag får inte så här många kramar på ett helt år annars. Det är fantastiskt, säger Cristopher Pow, från Australien.

Han är en av flera vänner som ”The Swedish Ladies” har träffat under åren och bjudit in till lunch på en takterrass i Malmö.

Eurovision song contest 2024

Kvartett från Stockholm

”The Swedish Ladies” består av fyra vänner från Stockholm. Tre av dem är i Malmö för Eurovision. Vännerna de bjudit in kommer från länder som Tyskland, Norge, Nederländerna, Serbien och Australien.

– Varje år träffar vi nya människor. Sist på Eurovision i Stockholm hade vi en lunch hemma hos mig. Vi är verkligen ”united by music”, säger Helen Karlsson.

I klippet ser du mer från den ”svenska lunchen”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet