Sen stroken har Ingegerd Dehn jobbat hårt för att komma tillbaka. Och även om hon behöver daglig hjälp med matlagning av hemtjänsten så kan hon laga enklare rätter själv.
– Om jag gör sås blir det alltid pulver och det här med kryddor och smaksättning har jag tappat sedan stroken, säger hon.
Har du någon favoritmat?
– Fisk är jättegott. Men vilken fisk jag än gör så är det filéer. Tiden man kunde sitta och bena fisk tillhör det förgångna.
Ingegerd Dehns enkla mattips:
Rotmos:
Ingredienser:
Fläsklägg
Hel kryddpeppar
Kålrötter
Potatis
Salt
Gör så här:
Koka fläsklägg, salt, vatten och hela kryddpepparkorn. Koka potatis och kålrötter. För att inte gå miste om den goda kålsmaken, se till att du har mer kålrötter än potatis som mest är till för att ge moset en bra konsistens. Blanda alltsammans. Klart!
Lax i citron/lime-sås:
1 port
Ingredienser:
En laxfilé
Pulversås (citron och dill eller citron-lime)
Potatis
Gör så här:
Gör först såsen. När den är nästan färdig, lägg i laxen som får koka upp. Lägg på lock och tag bort kastrullen från plattan. Låt stå tills laxen blivit klar av eftervärmen. Servera med potatis!