Bröderna ska ha köpt in guld och smycken för miljontals kronor, enligt Skatteverket. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/SCANPIX

Försvunnet guld ger skattesmäll för bröder bakom bluffbolag

Uppdaterad
Publicerad

Bröderna köpte in guld och smycken för 4,3 miljoner kronor – som sedan försvann i räkenskaperna. Efter att Skatteverket utrett ett av de tre Fakhrobrödernas bolag åker trion på en rejäl skattesmäll.

Det är de tre bröderna Jörgen Johansson, Gabriel Bergkvist och Magnus Dahl – tidigare Abd Elrahman Fahkro, Ibrahim Fakhro och Malek Fakhro – som får sina beskattningsbara intäkter för 2021 höjda med 1,4 miljoner kronor vardera.

Skatteverket konstaterar i utredningen att bröderna köpt in guld och smycken som sedan försvunnit spårlöst i räkenskaperna i brödernas konkursade bolag. Myndigheten bedömer att bröderna tillgodogjort sig guldet, utan att redovisa det.

Gröna fingrar – svarta lögner

Bröderna har antingen hänvisat till varandra eller inte yttrat sig alls till Skatteverket. Myndighetens beslut går att överklaga.

Dömdes för lägenhetskapning

De tre bröderna dömdes hösten 2022 till fängelse för att har lurat en äldre man att ge bort sin lägenhet.

SVT Nyheter Skåne har tidigare granskat bröderna Fakhro i en lång rad publiceringar. Så här sammanfattade SVT Nyheter Skåne historien om bröderna Fakhro hösten 2022:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael Karl Fakhro, tidigare Nabil Fakhro, och hans fem bröder drev den omdiskuterade Sularpsfarmen innan de gick in i trädgårdsbranschen. Foto: SVT arkiv/Bernhard Öhrstedt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gröna fingrar – svarta lögner

Mer i ämnet