Grafik på pengar till vänster, chef till höger

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I somras upptäcktes att en stor summa kontanter stulits från boende på ett äldreboende i Hörby. Sanna Sandström, verksamhetschef på vård och omsorg, kallar det inträffade för ”bedrövligt”. Foto: Linda Ekström

Förvaltningens misstanke: Någon i personalen har stulit pengar på äldreboende i Hörby

Publicerad

Sex boende på ett äldreboende i Hörby har fått sina pengar stulna från boendets värdeskåp. En stöld som pekar mot någon av de anställda.

De personliga tillhörigheterna förvaras i ett skåp som står i personalrummet, och för att få tillgång krävs en kod. För att säkerställa korrekt värdesakshantering genomförs kontrollräkningar fyra gånger per år.

Vid den senaste kontrollräkningen i maj stämde allt, men vid kontrollen i början av juli upptäcktes en brist på kontanter motsvarande drygt 9 000 kronor, fördelat på sex boende. Med anledning av detta misstänks någon i personalstyrkan ligga bakom stölderna.

– Det känns bedrövligt. Någon har utnyttjat sin ställning i tjänsten, säger Sanna Sandström, verksamhetschef på vård och omsorg.

Händelsen har anmälts till både polisen och Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Hör Sanna Sandström, verksamhetschef för Vård och omsorg i Hörby, berätta mer i klippet ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.