SVT:s lokaler i Malmö utsattes under fredagen för ett inbrott. Foto: Fredrik Rubin/SVT

Inbrott i SVT:s lokaler i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen utsattes SVT:s lokaler i Malmö för ett inbrott. Två personer tog sig in i receptionen genom att bryta upp ytterdörren.

– Larmet kom till oss 18:31 om att det pågick ett inbrott på SVT:s redaktion i Malmö. Vi kan konstatera att två personer tagit sig in genom att använda någon form av brytverktyg, säger Filip Annas, polisens presstalesperson.

Väl inne i receptionen bröt männen upp ytterligare en dörr, därefter har de av okänd anledning avvikit från platsen. På SVT:s redaktion befann sig flera medarbetare under tiden inbrottet pågick.

– Det är naturligtvis allvarligt att ett skyddsobjekt utsätts på det här sättet, säger Filip Annas.

”Oerhört allvarligt”

SVT:s säkerhetsavdelning vill i nuläget inte uttala sig, samtidigt betonar redaktionschef Göran Eklund att man ser allvarligt på situationen.

– Det är oerhört allvarligt att någon försöker göra inbrott hos oss, säger Göran Eklund.

Kommer säkerheten att ses över efter incidenten?

– Det finns alltid anledning när sådant här inträffat att se över om det är något som vi kan förbättra.

Ingen gripen

Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning. Händelsen rubriceras i nuläget som stöld genom inbrott samt obehörigt tillträde till skyddsobjekt.

Ingen person har gripits, enligt polisens presstalesperson, på lördagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.